Geneza najveće firme za razvoj nekretnina u Istočnoj Evropi – BK Grupa – važna je iz dva razloga: biznis je započeo kao prva jugoslovenska privatna fabrika i osnovana je kao porodični posao. Osnivač i izvršni direktor Bogoljub Karić naučio je mnogo – ako ne i sve – svog poslovnog znanja iz svoje porodice, i on je i dalje pod uticajem njegovih porodičnih veza.

Porodica Karić je pripadala radničkoj klasi; porodično stablo se može pratiti nekoliko stotina godina, sa svojim članovima bilo u obradi drveta ili proizvodnji. Porodica, iako siromašna, uspela je da neguje ljubav prema muzici i umetnosti, a njihov kreativni duh je za neko vreme bio i izvor prihoda. Kao dete, Bogoljub Karić bio talentovan muzičar, svirao je razne instrumente na lokalnim događajima i svadbama sa svojom braćom i sestrama.

Međutim, privreda je bila siromašna. Porodica Karić je bila brojna, a novac zarađen svirajući širom naselja u Peći nije bio dovoljan da izdržava sedmočlanu porodicu. Do trenutka kada je Bogoljub bio tinejdžer, njegova porodica je prodala svoje harmonike i gitare i kupila alat i strugove, pa je porodica započela malu proizvodnju iz svoje garaže, izrađujući ručno rađene priveske. Efikasnost rada i potreba njihove klijentske baze za poljoprivrednim oruđima naveli su porodicu da proširi svoje poslovanje i da na kraju jugoslovenskoj vladi podnese zahtev za dozvolu da započne ono što je postalo pionirska kompanija, pružajući raznolik asortiman poljoprivrednih oruđa stanovništvu koje je sticalo veću privrednu i stručnu autonomiju.

Sa svojom braćom i sestrama, Dragomirom, Sretenom, Zoranom i Oliverom, Bogoljub Karić je od Istočne Evrope stvorio istoriju, razvijajući skromni porodični posao u multinacionalnu korporaciju, i razgranao je posao od proizvodnje poljoprivrednih alata do odnosa sa medijima, razvoja nekretnina, naučnih istraživanja, međunarodnih finansija, obrazovanja i filantropije. Danas, filijala BK Grupe, Dana Holdings, na putu je da izgradi najveći stambeni/maloprodajni projekat u istoriji Istočne Evrope.

Porodica Karić – koja sada uključuje žene i decu osnivača braće i sestara – nastavlja da sprovodi svoje preduzetničke instinkte, pomažući jačanje srpske privrede i pomažući drugim vlasnicima malih preduzeća da ostvare svoje snove, slično kao što je porodica Karić postigla svoj san s malom radionicom za obradu drveta u svojoj garaži.